QUI, QUÈ, COM, QUAN I PER QUÈ?

creada des del l'AULA DE COOPERACIÓ del COL.LEGI D'ARQUITECTES DE GIRONA, per a reunir/organitzar/coordinar arquitectes motivats per dissenyar i comprometre's amb un encàrrec professional, el de CONSTRUIR un ORFENAT PER A LA FUNDACIÓ NAMASTE CHILDREN HOUSE! Obrim el format 2.0 perquè estiguis al dia i participis de l'evolució del grup, el projecte i el cicle de visites/aportacions/conferències que es planificaran, sense oblidar el gran repte: EL SOSTRE DE 375 NENS I NENES DEL NEPAL.

24.11.11

VISITA 4_ LA NÚRIA VILARRUBLA

La frase de RAFAEL MONEO, "El trabajo del arquitecto no necesariamente anticipa el futuro, sino que abre y prepara el tablero de juego" anticipa el missatge que la NÚRIA VILARRUBLE aquest dimecres va transmetre a l'aula.

Per poder intervenir correctament, és necessari conèixer l'origen de la situació, les realitats econòmiques, socials, geogràfiques polítiques i arquitectòniques, que van formant un marc d'actuació fent que del projecte una idea que opera sobre elles. Així els habitants del nostre espai ja s'encarregaran de moure les peces, nosaltres sols els hem de preparar el tauler.


Sobre aquesta premisa, la NÚRIA disseny tot de "espacios de acogida para niños" l'equema d'orfenat tipus d'ALDEA SOS (www.aldeasinfantiles.es/Conocenos/que-hacemos/Pages/default.aspx), que sota una clara recomenació de no utilitzar sistemes que no puguin entendre, executar o mantenir, pretén crear un entorn familiar als nens que no per circumstancies no el tenen.






us deixem amb un quatre apunts que us ajudaran, junt amb els panells, a entendre el projecte:
  • Conclusions/principis que regiran el PFC: funcionament d’orfenat en grups reduïts amb cuidador, edificis amb ventilació creuada, sostres alts, patis intercalats, recuperació de materials locals, porxos com a espai filtre.
  • Implantació en el lloc en 2 zones. Edificis en blocs connectats per porxos correguts. Blocs d’ús comú donant a carrer: oficines direcció, centre mèdic, guarderia, “casa comú” (allotjament provisional per professors i voluntaris, cuina i menjador comunitaris), biblioteca/aula estudi, escola taller, escola primària). Blocs d’unitats d’allotjament donant zona verda. Patis entremig. Unitats d’allotjament de 115m2 de 10 nenes amb cuidadora (1 habitació de 5 nens, 1 habitació de 5 nenes, 1 habitació cuidadora, 1 cuina, 1 porxo-menjador-zona dia, 1 bany).
  • Sistema constructiu: blocs BTC (argila+sorra+5% ciment), pilars i bigues fusta, coberta ceràmica).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada