QUI, QUÈ, COM, QUAN I PER QUÈ?

creada des del l'AULA DE COOPERACIÓ del COL.LEGI D'ARQUITECTES DE GIRONA, per a reunir/organitzar/coordinar arquitectes motivats per dissenyar i comprometre's amb un encàrrec professional, el de CONSTRUIR un ORFENAT PER A LA FUNDACIÓ NAMASTE CHILDREN HOUSE! Obrim el format 2.0 perquè estiguis al dia i participis de l'evolució del grup, el projecte i el cicle de visites/aportacions/conferències que es planificaran, sense oblidar el gran repte: EL SOSTRE DE 375 NENS I NENES DEL NEPAL.

4.11.11

L'AULA_SESSIÓ 2

AULA DE COOPERACIÓ DEL COAC_girona 
PROJECTE NAMASTE.GIRONA

SESSIÓ   2
DATA       2 DE NOVEMBRE DE 2011



CONVERSA AMB LA MITA
on mCLARA (C) i Mita (M)

C_ Com estan organitzats els àpats a l’orfenat i com és la cuina?
M_ Els nens fan de 5 a 6 àpats al dia, ho fan al hall central de l’edifici, asseguts a terra sobre matalassets, sense necessitat de coberts perquè és tradició menjar amb les mans, la sala està al costat de la cuina i les cambreres són les pròpies germanes grans. La sala ha de tenir una pica per rentar-se les mans una vegada acaben de menjar, aquest hall és una part important de la vida social, és on fan ioga o dormen (la migdiada nepalí?).
La cuina és similar a les de les cases de colònies d’aquí. És necessari molt espai d’emmagatzematge, per els utensilis de cuina i un rebost gran per els queviures. Els fogons són normals alimentats amb gas butà.

C_ Com són els lavabos, utilitzen letrines seques, o la tassa de vàter occidental?
M_ Usualment hi ha la tassa de vàter occidental i s’estira la cadena, però també et pots trobar la vàter occidental o placa turca on hi has de tirar una mica d’aigua desprès amb una gerro.

C_ Com dormen els nens?
M_ L’orfenat, al ser un edifici multi planta hi ha un pis on dormen els nens i un pis on dormen les nenes i els bebès, els bebès dormen mixtes.
Els nens/es es distribueixen segons les edats:
-         Bebès d’entre 0 a 4 anys / 4 a 7 anys / a partir de 7 són els grans (em sembla que els grans són fins a 14 anys però no ho vaig apuntar).  
Els grans són els que es cuiden dels més petits. Es distribueixen en habitacions d’entre 6 i 8 nens i els bebès en habitacions de 10 que són més grans que les altres.

C_ Aquest esquema és el que volen que es repeteixi amb el nou orfenat?
M_ Bé, és el que tenen, potser perquè l’edifici ja era així, és qüestió de plantejar-ho si teniu un esquema diferent.

C_ I com renten la roba?
M_ La roba es renta a mà, no utilitzen la rentadora perquè els talls de llum són constants. (Pregunta, tenen rentadora però no la fan servir per els talls de llum o és que ja no en tenen?).
Tenen un safareig en una zona de porxo.

C_ Com és la convivència entre nens i nenes, han d’estar sempre separats, fan activitats junts?
M_ Com ja he dit els dormitoris estan separats per sexes a excepció dels bebès, hi ha lavabos per nens i per nenes, els lavabos no tenen dutxes, es dutxen al safateig o al riu quan fa bon temps. Mengen junts nens i nens ( no vaig apuntar si els ioga i la migdiada la feien junts però em sembla que si).

C_ Ens agradaria poder implantar energies alternatives, però tenim seriosos dubtes sobre el temps que pot fer, si en l’època de monsó això pot funcionar perquè ens fa l’efecte que ha d’estar ennuvolat tot el temps, ens en pots dir alguna cosa?
M_ De finals de Maig fins a Agost, Setembre hi ha el monsons. Durant el dia fa molta calor uns 40º més o menys i a la tarda nit es posa a ploure, comença a ploure a les 7h de la tarda i acaba a la 1h de la nit.
Seria molt interessant tenir aigua calenta, no sé quina repercussió econòmica pot tenir l’energia solar sobre la construcció, caldria estudiar-ho.

C_ Ens pots dir alguna cosa sobre les relacions socials en general de la cultura Nepalí?
M_ Actualment pel que fa a l’orfenat no hi ha possibilitats perquè no hi ha pràcticament espai exterior, la vida es fa sobretot al dining hall. Els nepalis estan força al carrer, ho fan tot al carrer, potser perquè hi ha molta gent que no treballa.

C_ Ens pots dir alguna cosa més sobre les dones del centre de manufacturació?
M_ Es tracta d’unes 6 o 7 dones, que dormen a la mateixa casa, en un sol dormitori, la casa també consta de cuina, menjador, lavabo. La capacitat està limitada per la pròpia casa, no sé si a la nova ubicació voldran acollir més dones i quantes poden ser.

C_ Volen tenir animals o hort?
M_ Si, si està pensat que hi hagi una mena de granja i un hort.

C_ La tanca perimetral quina finalitat té, de seguretat, de delimitació?
M_ Ha de ser una tanca no eviti que els nens puguin caure al riu ja que hi ha un desnivell important......  pip....pip....pip.... fi  de la conference call.

ACORDS
  • Es començarà a dibuixar la implantació del programa d’usos.
  • Es continuarà buscant informació en les línies temàtiques (Nepal, instal·lacions-energia, sistemes constructius, tipologies)
  • ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada