QUI, QUÈ, COM, QUAN I PER QUÈ?

creada des del l'AULA DE COOPERACIÓ del COL.LEGI D'ARQUITECTES DE GIRONA, per a reunir/organitzar/coordinar arquitectes motivats per dissenyar i comprometre's amb un encàrrec professional, el de CONSTRUIR un ORFENAT PER A LA FUNDACIÓ NAMASTE CHILDREN HOUSE! Obrim el format 2.0 perquè estiguis al dia i participis de l'evolució del grup, el projecte i el cicle de visites/aportacions/conferències que es planificaran, sense oblidar el gran repte: EL SOSTRE DE 375 NENS I NENES DEL NEPAL.

2.1.12

ELS ARQUITECTES? TOTS!

EL PROJECTE ARRIBA A GIRONA
De la mà del contacte europeu, via CASSÀ DE LA SELVA, el projecte arriba a Girona. La MITA COSTA, voluntària regular de NAMASTE CHILDREN’S HOUSE, i implicada amb la cerca de recursos per aquest projecte, en proposa a M.CLARA RIERA, la redacció i direcció del projecte. Elles, amigues i de CASSÀ DE LA SELVA.

Amb la voluntat de ser compartit i a la DEMARCACIÓ DEL COL.LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA A GIRONA, el passat juliol M.CLARA RIERA va participar en la sessió dedicada a projectes de cooperació del cicle de conferències <<Arquipíndoles>>.

En aquesta sessió va exposar la gestació d’un encàrrec professional: LA CONSTRUCCIÓ D’UN ORFENAT A LA CIUTAT DE POKHARA, AL NEPAL, PER A 375 NENS. És aquí on es presenta l’oportunitat d’obrir el treball a tots els arquitectes que puguin tenir inquietud i interès en desenvolupar-lo.

IMPLICACIÓ DEL COAC DEMARCACIÓ DE GIRONA
Davant una iniciativa com aquesta, tractant-se d’un treball de cooperació, sense remunerar ni sense ànim de lucre, i un projecte engrescador sota punts de vista diversos com el projectista i el social. Davant un projecte que pot actuar d’unió del col.lectiu en un moment de pocs projectes, la DEMARCACIÓ DE GIRONA DEL COAC ha cregut pertinent donar resposta corporativa a aquesta iniciativa.

Amb tal efecte, el COAC s’ha proposat fer de paraigua i d’altaveu d’aquesta iniciativa, absolutament autònoma, per tal de facilitar el treball en equip, per promocionar una plataforma aglutinadora de professionals i així abarcar degudament el PROJECTE, i per buscar tot el ressò col.lectiu i públic d’aquesta experiència.

OBERTURA DE L’AULA DE COOPERACIÓ
És a través de la creació de l’AULA DE COOPERACIÓ, que el COL.LEGI i el PROJECTE, NAMASTE.GIRONA, han trobat la fòrmula per abarcar la iniciativa. Es tracte d’un espai físic situat a a la QUARTA PLANTA DE LA PIA ALMOINA DE GIRONA, sobre la Plaça dels Apòstols, on des del passat octubre es va desenvolupant part d’aquest treball en equip, amb un calendari fixa de sessions obertes a tots els col.legiats, i marcat per una DATE LINE, el proposat per NAMASTE CHILDREN’S HOUSE per posar la primera pedra: FEBRER 2012.

Des d’aquest espai, amb una participació variable d’una vintena d’arquitectes i la col·laboració d’estudiants d’arquitectura de la Universitat de Girona, NAMASTE.GIRONA es va gestant paral.lelament al PROJECTE ARQUITECTÒNIC, plantejant i decidint en equip el desenvolupament de l’AULA i els aconteixaments que hi ocòrren, com en el moment d’afrontar el PROJECTE.

Des de GIRONA, ara COOPEREM PER COOPERAR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada